Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eurót a kora reggeli 362,40 forint után este hét órakor 363,24 forinton jegyezték. A forint árfolyamát csak kevéssé befolyásolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB)kamatdöntése.

A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a monetáris politikai kondíciókon. Az alapkamat 0,60 százalékon maradt és a kamatfolyosó sem változott.

Az eurót a bejelentés után negyed órával 362 forinton jegyezték, nagyjából a délelőtt folyamán kialakult szinten. Közvetlenül a kamatdöntést megelőzően az euró jegyzése 360,60 forinton állt.

A forint a dollárral szemben 0,7 százalékkal gyengült, nagyobb mértékben, mint az euróval és a svájci frankkal szemben, miután a Chicago Fed elnöke, Charles Evans nyilatkozatára a dollár erősödött a devizák széles körével szemben.

A Fed-elnök szerint további mennyiségi monetáris enyhítések már nem lesznek alkalmasak a gazdaság motorjának a felpörgetésére. A dollár index a főbb devizák kosarával szemben 94 pontra, két hónapja a legmagasabb értékre emelkedett.

A dollárt a kora reggeli 307,97 forint után este hét órakor 310,33 forinton jegyezték, a svájci frank jegyzése pedig 336,74 forintról 337,26 forintra ment fel.

Az euró árfolyama az április közepi, a dolláré a július közepi, a svájci franké a május közepinek felel meg.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 9,7 százalékkal, a dollárral szemben 4,9 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 10,6 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!