Elemzők szerint a magyar fizetőeszköz gyengüléséhez két dolog járult hozzá: egyrészt az amerikai kötvényhozamok emelkedése, másrészt a magyar járványügyi korlátozások szigorítása.

Mindezek hatására péntek délelőtt már 367,02 forintnál is járt például az euró jegyzése a csütörtök késő délutáni 364,65-ös szinthez képest, ami 0,4 százalékos gyengülésnek felel meg. A devizapár jegyzése háromnegyed 11 körül 366,37-nél járt.

A dollárral szemben a csütörtök délutáni 304,66 forintos szintről szintén tovább emelkedett az árfolyam, egészen 307,80-ig, ahonnan délelőtt háromnegyed 11 körülre 307,05 forintig jött vissza a jegyzés. Ez 0,8 százalékkal jelent magasabb szintet, mint az előző nap délutáni.

A svájci frankkal szemben szintén 0,8 százalékal járt magasabban a forint péntek délelőtt háromnegyed 11 körül ez 330,42 forintos frankárfolyamot jelentett. Az alpesi devizával szemben péntek délelőtt 330,78 forintig szaladt a jegyzés.

Közben a dollár 0,4 százalékkal erősödött az euróhoz képest, a devizapár jegyzése 1,1926-nál mozgott péntek délelőtt.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!