Az euró jegyzése a reggel hét órai 351,22 forintról 0,1 százalékkal 352,07 forintra emelkedett este nyolc óra körülre.

A dollár jegyzése a reggeli 296,40 forint közelébe tért vissza a napközbeni gyengülést követően, így este 296,55 forintnál járt a devizapár kurzusa.

A svájci frank árfolyama a reggeli 320,20 forintról 321,94 forintra emelkedett, ami 0,4 százalékos elmozdulást jelentett a Stooq.com adatai szerint.

Péntek estére a dollár is gyengülni kezdett az euróval szemben, este nyolc körül az előző napi záráshoz képest 0,2 százalékkal került fejlebb a devizapár kurzusa, azaz egy euróért 1,1869 dollárt kértek.

A hét eleje óta a forint 0,05 százalékkal gyengült az euróval, 0,75 százalékkal a dollárral és 0,30 százalékkal a svájci frankkal szemben - írja az MTI.

Június hónapot a forint 1,2 százalékos veszteséggel fejezte be az euróval szemben. A dollárral szemben a hónap folyamán 4,4 százalékot veszített az értékéből, a svájci frankkal szemben pedig június havi eredménye másfél százalékos árfolyamcsökkenés lett.

Év eleji árfolyamához képest péntek esti jegyzésén a forint 3,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 0,02 százalékkal erősebben a dollárral és 4,1 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!