Jó erőben várja a forint október első hétvégéjét. Az euró ára több mint két hét után ismét 359 forint alá süllyedt. Pedig akár eshetett is volna az árfolyam, hiszen az Európai Bizottság a jogállamisággal kapcsolatos magyarországi problémák miatt akár az uniós pénzek folyósítását is megtagadná az országtól.

"Az európai bizottsági döntésre nem gyengült a forint, ami a túlvett kereskedéssel karöltve növelte az euró gyengülésének kockázatát. Tegnap el is indult a korrekció, a forint egészen 359-ig erősödött. A korrekció tovább folytatódhat, a mozgás azonban technikai jellegű csupán, így elképzelhető, hogy a jelenlegi korrekció csak átmeneti megállót képez az augusztus eleje óta tartó emelkedésben" - írja az Erste Befektetési Zrt. friss elemzésében.

Némi forinterősödés tehát jöhet még, de a szakértők ezután újabb gyengülést várnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!