Ragyogó napra ébredt a forint

Szerdán reggel a nyitás után erős maradt a forint. 345 alatt is járt az euró ára.
Herman Bernadett, 2020. június 3. szerda, 09:32
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Jó hangulatban indult a kereskedés a forint piacán szerdán reggel. A magyar fizetőeszköz erős maradt, az euró/forint keresztárfolyam 345 alatt is járt, jelenleg kicsivel 345 fölött tartózkodik.

A dollárral szemben is erősödik a forint, 308 alatt van a keresztárfolyam, amire nem volt példa március közepe óta. A dollár az Egyesült Államokban kitört zavargások miatt is gyengül. Európában ugyanis egyre sikeresebb az újranyitás, míg az USA-ban a tüntetéseket egyebek mellett a kijárási korlátozások meghosszabbításával akarják megfékezni.

A tőzsde is jó hangulatban nyitott ki. A BUX index 1,5 százalékos pluszban állt a kereskedés elején, az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK