Szerdán nyitás után ismét kevéssel 350 forint fölött járt az euró/forint keresztárfolyam, de néhány perccel később már erősödni kezdett a forint. A hét kiválóan indult a forint piacán, a magyar fizetőeszköz hétfőn és kedden is sokat erősödött.

A múlt hét végén még 355 forintos euró ára kedden már 350 forint alá esett. Szerdán a keddihez hasonlóan alakul a kurzus. A szakértők szerint a nemzetközi jó hangulat mellett az is segítheti a forintot, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, kész visszaadni különleges jogköreit még ebben a hónapban.

A 352 forint alá eső keresztárfolyam tovább csökkenhet a szakértők szerint. Az Erste Befektetési Zrt. elemzői úgy látják, technikai alapon akár 345 forint alá is csökkenhet hamarosan az euró ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!