A hét utolsó napján visszafordult a forint árfolyama. Hétfőtől péntekig minden egyes nap rekordot döntött az euró/forint kurzus, a csúcs csütörtökön 359,68-nál volt hajszálra a 360-as lélektani határtól.

Pénteken nyitás után ugyanolyan ütemben erősödött a forint, ahogy a többi napon gyengült, hirtelen 351 forint környékére esett vissza az árfolyam, ami nyitáskor még 358 körül járt.

Délelőtt 10 óra után már 349 forint alá került a keresztárfolyam.

A tőzsde is emelkedik. A Mol 10 százalékos, a Richter 4,5 százalékos, de még az OTP is több mint 2 százalékos pluszban áll. A bankpapírnál ez azért is érdekes, mert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az osztalékfizetést is megtiltotta szeptemberig a bankok számára. Az OTP pedig tervezte, hogy osztalékot fizet a részvényeseinek, részvényenként 248 forint lett volna a kifizetés.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!