A mélypont felé halad a forint

Veszített értékéből a forint, az euró árfolyama csütörtök reggel a 366 forintos szint felé tartott.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 24. csütörtök, 07:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon csütörtök reggelre - derül ki az MTI árfolyamkörképéből.

Az euróval kora reggel - nem sokkal 7 óra után - 365,63 forinton kereskedtek, ami több mint 50 fillérrel magasabb a szerda esti 364,94 forintos kurzusnál.

A Bloomberg adatai alapján az idei  mélypontot április 3-án érte el a forint, akkor az eurót 366,19 forinton jegyezték. Január elején viszont még 335 forint körül járt az árfolyam, vagyis azóta 10 százalékkal gyengült a magyar fizetőeszköz.

A Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság további forintgyengülést vár, a megkérdezettek többsége - 59 százaléka  - szerint az év végéig a 365-400 forintos tartományban lesz az euró árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK