Zuhan a forint: új történelmi mélypontot kóstolgat

Egyetlen fillérre az árfolyam a történelmi mélyponttól, semmi jó nem néz ki a forint számára.
Herman Bernadett, 2020. március 31. kedd, 09:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kedden tovább gyengült a forint az euróval szemben, és egyetlen fillére közelítette meg a március 19-én felállított 359,68-as mélypontot az euróval szemben. Nyitás után azonnal elszállt az árfolyam, ami egyébként is 359 fölött volt már, és 359,58-ig gyengült a kurzus.

Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint ez nem meglepő. Már hétfőn is 358 forint közelében nyitott az EUR/HUF kurzus, a forint továbbra sem tudott érdemben erősödni az euróval szemben. "Ezzel az utóbbi napokban némileg lefelé lógunk ki a sorból a régiós devizák közül. A technikai kép alapján újabb forintgyengülési hullám is benne van a pakliban" - írták elemzésükben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK