Hétfő délelőtt 11 óra előtt néhány perccel az euró 323,74 forintra gyengült, ami 0,4 százalékos elmozdulásnak felel meg a péntek késő délutáni szintekhez képest.

A dollár és a svájci frank árfolyama is 0,6 százalékkal került fejjebb, így a zöldhasúért 283,86, az alpesi devizáért pedig 284,92 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon.

Eközben az euró 0,3 százalékot gyengült a dollárral szemben, így az euró jegyzése 1,1405 dollárnál mozgott hétfő délelőtt.

A pénteki leminősítések után gyengüléssel kezdte a napot a török líra is a dollárral szemben, hétfő délelőtt 0,7 százalékkal kellett több lírát adni egy dollárért, azaz 6,1 lírát kértek egy dollárért. A befektetők Törökországgal kapcsolatban arra figyelnek, hogy az amerikai kormány beváltja-e a fenyegetését és hoz-e újabb szankciókat az ország ellen. Amennyiben ez bekövetkezik, úgy a török fizetőeszköz tovább csúszhat a lejtőn.

A magyar forint esetében a keddi MNB kamatdöntő ülés lehet meghatározó.

Képük forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!