Gyengüléssel indította a forint a hét utolsó napját. Egész héten rosszul teljesített a magyar fizetőeszköz, pedig hétfőn még ígéretesen állt az árfolyam, hiszen az euró ára 350 forint alatt volt.

A szakértők akkor azt sem tartották kizártnak, hogy 343 forintig süllyed az euró ára, az erősödéshez szükséges technikai szinteket azonban nem ütötte át a keresztárfolyam, és gyengülni kezdett a magyar deviza.

Az Erste Befektetési Zrt. szakértői csütörtökön már úgy látták, nagyobb az esély a további gyengülésre. A 20 napos mozgóátlagon ugyanis túljutott, a 30 napos mozgóátlagban azonban egyelőre elakadt az euró/forint kurzus emelkedése. Ha ezek a mozgóátlagok nem tudják megállítani az árfolyamot, hamarosan 359 forint környékén találhatja magát - írták elemzésükben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!