Izmosodhat a forint

A hajnali gyengülés után erősödni kezdett kedd reggel a forint. A szakértők szerint tovább izmosodhat a magyar fizetőeszköz.
Herman Bernadett, 2020. május 12. kedd, 09:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az éjszakai és a hajnali órákban 350,8 forintig emelkedett az euró/forint keresztárfolyam a devizapiacokon. Az európai piacok nyitása után viszont erősödni kezdett a forint. 350,3 forint körül járt délelőtt a kurzus.

Hétfőn már 350 forint alatt is járt az euró ára. Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint technikailag az út továbbra is nyitva áll 343,4 felé, a 100 napos mozgóátlag irányába, vagyis további erősödésre lehet számítani.

A tőzsdén kiegyensúlyozott a hangulat, a BUX enyhe pluszban áll, az OTP és a Magyar Telekom árfolyama emelkedik, a Richter és a Mol enyhe mínuszban állnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK