Az eurót a kora reggeli 363,69 forint után este hat órakor 367,94 forinton jegyezték, ami a forint 1,2 százalékos gyengülésének felel meg. Az euró jegyzése pénteken nap közben 368,56 forintnál is járt. A forint idei árfolyammélypontja a március 18-án elért 369,27 forintos eurójegyzés - írta az MTI.

A forint péntek esti jegyzésén másfél százalékkal gyengült a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt a kora reggeli árfolyamához képest. Nap közben azonban mindkét devizával szemben idei árfolyammélypontot ért el. A dollár idei legmagasabb jegyzése eszerint 327,19 forint, a svájci franké pedig 352,34 forint.

A dollárt este hat órakor 325,13 forinton jegyezték a kora reggeli 320,29 forint után, a svájci frank jegyzése pedig a kora reggeli 345,83 forintról 350,92 forintra emelkedett estére.

A hét eleje óta a forint 1,2 százalékkal gyengült az euróval, 1,4 százalékkal a dollárral és 0,9 százalékkal a svájci frankkal szemben. A forint novemberi vesztesége eddig 2,2 százalék az euróval, 4,4 százalék a dollárral és 3,3 százalék a svájci frankkal szemben.

Pénteken a lengyel zloty és a cseh korona is 0,6 százalékkal gyengült az euróval szemben, a román lej pedig 0,1 százalékkal. November eleje óta a zloty 1,7 százalékkal gyengült az euróval szemben, a cseh korona 0,8 százalékkal erősödött, a román lej árfolyama pedig alig változott. Az év eleje óta a forint 1,5 százalékot, a lengyel zloty pedig 2,9 százalékot veszített az euróval szemben, míg a cseh korona 3,0 százalékkal erősödött. A román lej 1,8 százalékkal áll gyengébben év eleji árfolyamánál az euróval szemben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!