A hetet jól kezdte a forint. A múlt hét végén még 355 forintos euró ára 348 alá süllyedt, a dollár is körülbelül 10 forinttal lett olcsóbb egy hét alatt, és 318 alá ment az ára.

Pénteken azonban nyitás után már a forint ellen fogadók kerültek fölényben a devizapiacokon. A magyar fizetőeszköz látványosan gyengülni kezdett. Az euró ára a hajnali 348 forint körüli szintről 349 fölé ugrott.

Az Erste Befeketési Zrt. szakemberei szerint 348 körül van egy kisebb támaszszint az árfolyamban, ha ezen túljut a jegyzés, tovább erősödhet a forint. Pénteken a nyitás utáni percekben azonban ez nem sikerült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!