Hétfőn nyitás után csökkenni kezdett az euró/forint árfolyam. Az euró ára a múlt hét második felében jellemzően 354 forint fölött volt, ezen a héten viszont 354 alá került ismét a keresztárfolyam.

A tőzsdén is kiváló a hangulat, a BUX index 2 százalékos pluszban kezdett reggel, az OTP árfolyama 4 százalékot emelkedett, a Mol  csaknem 2 százalékos pluszban áll. A nap győztesei között van az Appeninn, több mint 10 százalékos emelkedéssel, és a Takarék Jelzálogbank is 8,5 százalékot emelkedett azt követően, hogy pénteken tőzsdezárás után bejelentették, a Takarék-csoport egyesülne az MKB Bankkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!