Devizapiac: elfáradtak a kereskedők a hétvégére

Komolyabb mozgások nélkül telt el a péntek a forint piacán. Legközelebb kedden, a reformok bejelentésének hatására várható, hogy határozott irányt vesz fel a forint.
NAPI, 2011. február 25. péntek, 16:27
Fotó:

Komolyabb izgalmak nélkül telt el a forint piacán a pénteki kereskedés - mondta Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzlekötője. A forint az euróval szemben egy szűk, 272,6-273,5 közötti sávban mogott a nap során. A hét folyamán rángatták a befektetők a hazai devizát, de úgy tűnik, hétvégére "elfáradtak" - fogalmazott a szakértő.

De ez alapvetően a többi piacra is jellemző volt: a hét elején komoly mozgásokat okoztak a líbiai lázadások, ám a befektetők rájöttek, hogy Szaúd-Arábiát nem fenyegeti veszély, ami hatására a kedélyek is lenyugodtak.

Az euróval szemben a dollár 1,38 felett járt reggel, a nap folyamán viszont erősödött a zöldhasú, délután négy óra után 1,374 körül járt a kurzus.

Az euróval szemben a svájci frank egy helyben toporgott ma, ám a héten folytatódott az alpesi deviza erősödése. Péntek délután 1,28-on állt a svájci frank euróval szembeni jegyzése. Ennek alapján a forinttal szemben is erős maradt a svájci deviza, 213,7 forinton állt a kurzus délután.

A következő komolyabb változás a forint árfolyamában kedden következhet be, ugyanis ekkor jelenti be a kormány a tervek szerint a reformokat. Ezek piaci megítélésétől függően vehet majd fel irányt a hazai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK