Devizapiac: háromszáz forint felett a dollár

A hosszú szünet utáni első napon álmos kereskedés jellemezte az állampapírpiacot. A referenciahozamok az éven túli futamidők esetében emelkedtek, míg az ennél rövidebb lejáratokra inkább stagnáltak. A 3 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján mindössze egy bázisponttal, 11,12 százalékra emelkedett az aukciós átlaghozam.
NAPI, 2001. május 2. szerda, 17:45
Fotó:

Az új tartalékolási periódus nyitónapján 11,00-11,25 százalékig nőttek az overnight kamatok, ami közel két százalékponttal magasabb az áprilisi záróáraknál. A forint jegyzése ugyan nem mozdult el az intervenciós sáv erős széléről, de a dollár/forint árfolyam ismét 300 forint fölé emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK