New Yorkban a DJIA-30 index 0,12 százalék, az S&P-500 index 0,18 százalék, a Nasdaq Composite index 0,13 százalék emelkedést mutatott a nyitást követően.

Az indexemelkedéssel az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon elért eredményeket nyugtázták a piacok. A Wall Street Journal jelentése szerint Kína beleegyezett számítástechnikai felhő-technológiai piacának megnyitásába külföldi vállalatok előtt.

Az olajár csökkent, a Brent 0,72 százalékkal hordónként 71,21 dollárra, a WTI 0,98 százalékkal 63,99 dollárra. Az olajárat az amerikai nyersolajkészletek emelkedése nyomta le, de így is öt havi csúcs közelében tartózkodnak az OPEC termeléskorlátozásának köszönhetően.

Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1260 dolláron, az arany ára 1,04 százalékkal unciánként 1300,25 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!