Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 45,83 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 30 milliárd forintot fogadott el - írja az MTI.

Az aukciós átlaghozam 0,85 százalék volt, 27 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 2 bázisponttal magasabb a szerdai 0,83 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2020 elején 0,03 százalék volt, vagyis két és fél hónap alatt több mint 0,8 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!