Hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - írja az MTI.

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK ismét 20 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 44,60 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 20 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 18 bázisponttal alacsonyabb, 0,31 százalékos aukciós átlaghozammal.

Hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,19 százalékos referenciahozam alakult ki. Az aukciós hozam február közepe-vége óta a legalacsonyabb szintre csökkent. A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 0,01 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, majd a koronavírus járvány hatására április közepére 1,14 százalékig ugrottak meg a hozamok, azóta csökkennek.

A 3 hónapos aukciós átlaghozam 2018 elején 0,02 százalék, 2017 elején 0,15 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!