Doha adott egy nagy pofont Budapestnek

A BUX a reggeli esés után valamelyest visszakapaszkodott, de nem tudott pluszban zárni.
MTI, 2016. április 18. hétfő, 18:30
Fotó: Reuters

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,54 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 27 081,72 ponton zárt hétfőn. Az elemzők szerint a dohai csúcs eredménytelensége negatívan hatott a BUX-ra is. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest.

Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1-en elmondta: a nemzetközi piacokkal ellentétben a magyar tőzsdén ugyan mérséklődtek a reggeli nagy mínuszok, de még így is negatív tartományban zárt a BUX. A délelőtti nagy esés részben annak az eredménye, hogy a dohai olajcsúcson nem született vasárnap megegyezés az olajkitermelés befagyasztásáról, ami miatt az olaj ára is 5-6 százalékot esett hétfő délutánig.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a reggeli, délelőtti negatív hangulatot az idézte elő, hogy a dohai olajcsúcs-találkozó nem hozott kedvező eredményt. A negatív hangulat az olaj árának 6 százalékos esése miatt alakult ki. A BUX is korrigált a múlt héthez képest. A meglepetés pont az volt, hogy végül is csak enyhe esést tapasztaltak a BÉT-en. A délutáni, már jobb piaci hangulat részben annak volt betudható, hogy Európában és Észak-Amerikában ez a vállalati gyorsjelentések időszaka, és úgy tűnik, hogy a vállalati eredmények jobbak lesznek a korábban vártnál.

A Mol 30 forinttal, 0,18 százalékkal 16 420 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 18 forinttal, 0,25 százalékkal 7305 forintra esett, forgalmuk 6,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,63 százalékkal 470 forintra gyengült, forgalma 234,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 6 forinttal, 0,11 százalékkal 5600 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.04.18 19:05

A bux-indexet már hiába pofozzák, a 39 ezres szint áttörése után, már csak a csillagos ég a határ.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html