Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetők aggódnak a kincstárjegyek likviditásának csökkenése miatt, mivel a hozamok emelkednek és a volatilitás növekszik a Federal Reserve gyors kamatemeléseivel összhangban, amely a négy évtizede legmagasabb szinten futó infláció leküzdéséért küzd. Washington ezért azt tervezi, hogy a Pénzügyminisztérium visszavásárolna dollárkötvényeket, a nagybankoknál pedig elkezdték felmérni a lehetőségeiket.

Ezek közé tartozik, hogy mennyit kellene vásárolni az úgynevezett off-the-run állampapírokból, amelyek régebbi és kevésbé likvid kibocsátások, hogy érdemben javuljon a likviditás ezekben az értékpapírokban.

A kincstár azt is megkérdőjelezi, hogy a készpénz- és lejáratmenedzselési céllal végrehajtott visszavásárlások eredményeként a kincstárjegyek kibocsátásának csökkent volatilitása „érdemi előnyt jelenthet-e a pénzügyminisztérium vagy a befektetők számára” – írja a Reuters.

Továbbá rákérdez arra is, hogy milyen költségekkel és előnyökkel járna, ha a régebbi adósságkibocsátások visszavásárlását az úgynevezett futó értékpapírok fokozott kibocsátásával finanszíroznák, ami a legaktuálisabb kérdés. Az Egyesült Államok államkincstára a kérdéseket a kereskedők körében végzett rendszeres felmérés részeként teszi fel minden egyes negyedéves visszatérítési bejelentés előtt.

Miután a tőzsdékről a tőke az amerikai államkötvényekbe menekült, a dollár intenzív erősödésbe kezdett. A feltörekvő piaci valuták – köztük a forint – az elmúlt időszakban megszenvedte a kötvénypiacok trendjeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!