Nincs meglepetés az eszközvásárlások ütemével kapcsolatban, a Fed ez alkalommal is 10 milliárd dollárral csökkenti a havi vásárlásokat. Ezzel pedig 45-ről 35 milliárdra változik a keretösszeg, amiből 15 milliárd jut jelzálog fedezetű értékpapírokra és 20 milliárd államkötvényekre.

A Fed Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) legfrissebb előrejelzéséből kiderül, hogy a többség pesszimistább lett a 2014-es évvel kapcsolatban. Idén átlagosan 2,1 százalékkal növekedhet az USA a korábban előrejelzett 2,3 százalékkal szemben, a munkanélküliségi ráta viszont 6,0 és 6,1 százalék körül alakulhat, míg korábban ezt 6,1 és 6,3 közé tették.

Az idei maginfláció kapcsán hasonló véleményük van a döntéshozóknak mint az év elején. 2014 végére 1,5 és 1,6 százlaék között lehet, míg három hónappal ezelőtt 1,4 és 1,6 közé tették.

Jövőre vonatkozóan viszont nem gondolják az FOMC tagjai, hogy rosszabbak lennének a kilátások. Továbbra is 3,0 és 3,2 százalékos növekedést várnak, 1,6 és 2,0 százalék közötti maginflációval karöltve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!