A csütörtöki bejelentés szerint így változatlanul 0,50 százalék a brit jegybank irányadó kamata - írja az MTI.

A monetáris testület azonban megosztott volt: a kilenc tag közül hatan szavaztak kamattartásra - köztük Mark Carney, a Bank of England kormányzója -, a tanács két, szigorításra hajló alapállásáról közismert tagja, Ian McCafferty és Michael Saunders mellett ugyanakkor ezúttal egy újabb tag, Andy Haldane is 0,25 százalékpontos kamatemelésre voksolt, ami meglepetésként érte a piacot és az elemzőket.

A Bank of England tavaly novemberben, tíz év után először emelte alapkamatát, 0,25 százalékponttal, a továbbra is érvényes 0,50 százalékra.

A piaci szereplők és az elemzői közösség tagjai az elmúlt hónapokban gyakorlatilag biztosra vették, hogy a Bank of England már májusban újból kamatemelést jelent be, de az utóbbi hetek váratlanul gyenge brit gazdasági aktivitási adatai után ez a várakozás eltűnt az előrejelzésekből és a piaci árazásokból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!