Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,12 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,21 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,14 százalékos csökkenést jelzett. Az európai tőzsdék vörösben álltak meg, Budapest a kivétel, a BUX erősödni tudott.

A csütörtöki tőzsdei szünnap utáni valószínűsíthetően szerényebb volumenű pénteki kereskedésben a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot csökkentette, hogy a washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma júniusban az Egyesült Államokban, ami jelentősen mérsékelte a júliusra várt kamatcsökkentés esélyét.

A hét utolsó kereskedési napján az iparvállalatok részvényei gyengén teljesítettek. Ezzel szemben a kamatvágás esélyének csökkenésére pozitívan reagáltak a bankszektor részvényei. A chipgyártó vállalatok részvényeinek árfolyameséséhez a Samsung Electronics kedvezőtlen negyedéves eredményei is hozzájárultak. A Samsung Electronics részleteket csak később ismertet, de szakértők szerint elsősorban a félvezetőket gyártó ágazat eredményessége romlott, amit nagyban befolyásolt az, hogy csökkentek a szállítások a Huawei Technologies távközlési berendezésgyártónak.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedett. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 3 cent (0,05 százalék) plusszal 57,37 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 98 centes (1,55 százalék) emelkedéssel 64,31 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 1,47 százalékkal, 20,85 dollárral, 1400,05 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1217 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1220 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!