Ma reggel 112,8 dollárra emelkedett az olaj jegyzése, a Brent árfolyama pedig megközelítette a 125 dollárt. A két nap alatt elért 4 dolláros drágulást egyrészt a dollár gyengülése váltotta ki, ami jelentős hatást gyakorol a dollárban jegyzett árupiaci termékek áralakulására. Az euró/dollár ma reggel 1,46-os lokális csúcsra emelkedett.

Az olajrallynak kedvezett emellett, hogy tegnap közzétették, a várt 1,6 millió hordós emelkedés helyett 2,3 millió hordóval csökkentek a nyersolajkészletek az Egyesült Államokban a megelőző héten. Az EIA jelentése szerint nemcsak az olaj, hanem az üzemanyag- és desztillátum-készletek is csökkentek.

A nyersolaj 2008 szeptemberében érte el 146 dolláros történelmi csúcsát, azóta idén április 11-én volt a legdrágább, 113,46 dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!