Drága az olaj? - nem baj

Ismét száguld az olaj jegyzése és jó esély van rá, hogy három éves csúcsra emelkedjen. Az amerikai készletadatok ugyanis azt mutatták, hiába drága, annyival nem fogy kevesebb.
NAPI, 2011. április 21. csütörtök, 08:22
Fotó:

Ma reggel 112,8 dollárra emelkedett az olaj jegyzése, a Brent árfolyama pedig megközelítette a 125 dollárt. A két nap alatt elért 4 dolláros drágulást egyrészt a dollár gyengülése váltotta ki, ami jelentős hatást gyakorol a dollárban jegyzett árupiaci termékek áralakulására. Az euró/dollár ma reggel 1,46-os lokális csúcsra emelkedett.

Az olajrallynak kedvezett emellett, hogy tegnap közzétették, a várt 1,6 millió hordós emelkedés helyett 2,3 millió hordóval csökkentek a nyersolajkészletek az Egyesült Államokban a megelőző héten. Az EIA jelentése szerint nemcsak az olaj, hanem az üzemanyag- és desztillátum-készletek is csökkentek.

A nyersolaj 2008 szeptemberében érte el 146 dolláros történelmi csúcsát, azóta idén április 11-én volt a legdrágább, 113,46 dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK