Bár az Iránnal kapcsolatos feszültségek okán - 71 dollár közeli tengerentúli és majdnem 73 dolláros Brent-jegyzéssel - rekordot döntött az olajár, a rossz hírt ezúttal sikeresen ellensúlyozták New Yorkban a vállalati gyorsjelentések, illetve az amerikai makroadatok. A tengerentúli mutatók emelkedtek, míg a vezető nyugat-európai részvényindexek vegyesen zártak. A fő mozgatórugó az olajár volt, a részvényárfolyamok csökkenését a vállalatok emelkedő költségei magyarázták, miközben a londoni FTSE-100-as indexet jórészt a dráguló olajpapírok húzták fel. Az ilyenkor szokásos menetrendnek megfelelően a nagy olajfogyasztónak számító légitársaságok részvényeinek többsége esett, de lejtőre kerültek az autógyártók is. A British Airways papírjai széllel szemben drágultak, miután a légitársaság közölte, hogy hosszabb útvonalain az üzemanyag-pótdíj emelésére készül. Bár a PartyGaming ismét a vártnál jobb eredménnyel örvendeztette meg a befektetőket, a kezdeti árfolyamemelkedés hamarosan esésbe váltott. Ismét túlsúlyba kerültek ugyanis azok az aggodalmak, amelyek az online szerencsejáték-cég túlzott amerikai kitettségét emlegetik. Az USA-ban ugyanis olyan előterjesztések várják a Kongresszus döntését, amelyek jelentősen korlátoznák a webalapú szerencsejátékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!