Mint ismeretes, a 2016-ig Mol-részvényre váltható 610 milió euro névértékű, addig évi 4, utána - át nem váltás és vissza nem fizetés esetén - az Eulibor felett évi 5,5 százalékos kamatot fizető kötvényekből a Mol befektetőcégén keresztül 244 milliónyit vett volna meg minimum 83 százalékos árfolyamon, az ajánlatokat tegnap este 6 óráig várta könyvépítéses módszer keretében. az ajánlatevő fenntartotta magának a visszalépés jogát, erre azonban nem igazán számított a piac.

A szűkszavú közleményből valószinűsíthető, hogy a Mol vezetése nem számított ilyen drága ajánlatokra (brókerkörökből származó hírek szerint a hazai befektetők inkább 90 százalék körül illetve felett lettek volna hajlandóak megválni kötvényüktől), ezért fújta le az akciót.

A lépés - ha törvényes is - aligha elegáns, főleg azok a vásárlók lehetnek elkeseredve, akik tegnap 86-88 százalékos áron is vetek Magnoliát (a tegnapelőtti ár 82 százalék volt). Ma reggelre az ár villámgyorsan visszaesett, jelenleg 84-en is inkább csak eladók vannak.

(A szerző rendelkezik Magnolia-kötvénnyel.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!