Két órával zárás előtt a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 17 973,10 ponton állt, 0,18 százalékkal csökkent. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,27 százalékkal, 2113,40 pontra esett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,42 százalékkal, 4953,50 pontra csúszott le.

Az S&P 500 indexet alkotó tíz szektor közül kilenc almutatója csökkent, a legnagyobb mértékben, 1,2 százalékkal a pénzintézetek indexe esett.

Akárcsak Európában New Yorkban is az olajárak, a Draghi-beszéd és a Brexit miatti aggodalmak fogták vissza a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát.

Három nyereséges nap után profitot realizáltak a befektetők az olajpiacon. Közép-európai idő szerint este nyolc órakor az északi-tengeri Brent könnyűolaj augusztusi szállításra hordónként (159 liter) 51,94 dollárba került, 57 centtel, 1,09 százalékkal csökkent az ára az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. Ugyanekkor a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára júliusi szállításra hordónként 70 centtel, 1,37 százalékkal, 50,53 dollárra esett.

Lelombozta a befektetőket Draghi

Lelombozta a befektetőket Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke, aki a Brüsszeli Gazdasági Fórumon tartott beszédében arra figyelmeztetett, hogy az évek óta vontatottan haladó gazdasági növekedés olyannyira erodálta az euróövezeti termelékenységet, hogy az már tartós gazdasági károkkal járhat. Hangsúlyozta, hogy kizárólag monetáris politikai eszközökkel nem lehetséges feloldani az euróövezet "gazdasági görcseit", ahhoz a növekedés ösztönzésére és a foglalkoztatás javítására összpontosító strukturális reformokra is szükség lenne.

Fokozódik az óvatosság a Nagy-Britannia uniós tagságáról kiírt népszavazás közeledtével is.

A dollár 0,63 százalékkal erősödött az euróhoz képest, 1,1329 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt a nemzetközi devizapiacon.

Az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,82 százalékkal (10 dollár 35 centtel) 1272,65 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!