A vezető nyugat-európai indexek a tegnapi záróértékeik közelében tartózkodtak a kereskedés első felében, a délután során viszont megszaporodtak a mínuszok, mivel Draghi szavai elbizonytalanították a befektetőket. Ráadásul a vártnál sokkal kedvezőbb makroadatokat publikáltak az USA-ban, ami erősíti azokat a befektetői félelmeket, hogy a Fed hamarosan csökkenteni kezdi eszközvásárlási programjának keretösszegét.

Átlag feletti, 13 milliárd forintos forgalom mellett 0,9 százalékot veszített értékből a BUX a blue chip részvények egyöntetû esése mellett. A nap vesztese a Magyar Telekom volt, míg Richter és Mol jobban állták a sarat. A nemzetközi részvénypiacok egyöntetû csökkenést mutattak a hazai piac zárásának idején, Amerikában 0,2-0,3 százalékos mínuszokat figyelhettünk meg, míg Nyugat-Európában 0,5-1,6 százalékos a visszaesés mértéke, a leggyengébb a spanyol börze.

A BÉT-en a leggyengébb teljesítménnyel, 2 százalék csökkenéssel zárta a napot a Magyar Telekom. Az esés hátterében az a tegnap zárás után megjelent hír állt, hogy a társaság a rendelkezésre álló információi alapján és jelenlegi tervei szerint nem fog osztalékot fizetni a 2013. évi eredménye után.

Nem szerepelt jól az OTP sem, a bankpapírok a régiós mezőnnyel haladva 1,8 százalékos esést könyvelhettek a zárást követően.

Jól tartotta magát a többiekhez képest a Mol és Richter, előbbi 0,3, utóbbi 0,2 százalékkal esett.

A közepes és kispapírok közül a Plotinus 0,8, az Émász árfolyama 3,3 százalékkal lefelé mozdult, míg az ANY Biztonsági Nyomda 2,2 százalékot erősödött.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!