A kőolaj árát az a várakozás hajtja fel, hogy a délután nyilvánosságra kerülő adatok az amerikai olajtartalék csökkenését jelzik majd. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy nő az olaj iránti kereslet, ami pedig a gazdaság élénkülésének egyik jelzője.

Szerdán reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 43 cent (0,69 százalék) emelkedéssel 63 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai olajfajtát 87 cent (1,53 százalék) drágulással 57,70 dolláron jegyezték.

Kedden a Brent 35 centtel, a WTI pedig 41 centtel drágult. (Nem gondolná, kitől kaphat pofont a magyar autós)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!