Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Pánikról nincs szó, inkább egy kisebb profitrealizálási hullám köszöntött be, így a forint alulteljesítővé vált az amúgy is gyengülő régiós devizákkal szemben - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője.

Az Írországból és Belgiumból érkezett hírek miatt váltott gyengülésbe az euró a dollárral szemben, a keresztárfolyam 1,4120-ra süllyedt.

Eközben a UBS azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy kezdjenek euróeladásokba a frankkal szemben, mert az eurózóna perifériáján lévő országok - köztük Írország - állampapírhozamainak emelkedése a közös fizetőeszköz gyengülését okozhatja. A svájci bank szerint az euró 1,29 frankig eshet, illetve nincs kilátás arra, hogy 1,3870-re emelkedjen. (A napokban még 1,37 környékén járt a keresztárfolyam.)
A frank erősödött is az euróhoz mérten, a keresztárfolyam 1,3530-ra süllyedt.

Délben az euró egysége 274,50, a dolláré 194,30, a svájci franké 202,30 forinton állt a bankközin.

A piacon a kora délután megjelenő amerikai munkaerőpiaci adatok (nonfarm payrolls) lesznek meghatározóak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!