Drágul az acél Kínában

Hétfőn négy és fél éves csúcsra ugrott fel az acél ára Sanghajban, mert a felhasználók a kínálat drasztikus szűkülésétől tartanak - írta az MTI.
Domokos Erika, 2017. augusztus 7. hétfő, 12:30
Fotó: Reuters

Az acél tonnájának ára 7 százalékkal 4013 jüanra (503 euró) emelkedett a kínai árutőzsdén, és ezzel párhuzamosan a vasérc jegyzése 7,3 százalékkal 587,50 jüanra, öt hónapos csúcsra emelkedett.

Az áremelkedés mögött az áll, hogy a kínai kormány több régióban utasította a kohókat, a télen felével fogják vissza termelésüket, hogy mérséklődjön a szmogterhelés a fűtési szezonban.

Az intézkedés fényében az elemzők további drágulásra számítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK