A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,75 százalékkal, 24 543,09 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,97 százalékkal gyarapodott, és 2697,8 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1 százalékkal lett több, és 7339,91 ponton zárt.

Különösen az energiaipari cégek árfolyama nőtt a kőolaj drágulására. A nyersolaj árát elsősorban az hajtja fel, hogy miközben szűkül a globális kínálat, a kereslet egyre nagyobb. Árnövelő hatása van annak is, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette az iráni atommegállapodás felmondását. A döntés növelte a konfliktus kockázatát a Közel-Keleten, ami veszélyeztetheti a biztonságos olajellátást - írta az MTI.

QP | Quality Placement

A kőolaj ára 3 és fél éves csúcsra emelkedett. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 3 százalékos emelkedéssel, 71,14 dolláron zárt.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!