Mínuszban kezdett ma a BUX, majd az index délután egykor már csak 0,06 százalékos csökkenésnél tartott, így 24 952 ponton állt. A blue chipek közül a Mol 0,46 százalékos veszteséggel 25 850, az MTelekom 0,61 százalékos süllyedéssel 970, az OTP 0,76 százalékos apadással 8 262, míg a Richter 2,1 százalékos javulással 46 200 forinton járt. Közel két és félszeres lefedettség és kismértékben csökkenő hozam mellett keltek el a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek a mai aukción. A tegnapihoz képest kissé gyengült a forint, nyitáskor az euró jegyzése 261 forint körül állt, s itt meg is szorult. Gyenge márciust zártak a kiskereskedők az eurózónában: az Eurostat adatai szerint az év harmadik hónapjában a forgalom februárhoz képest 0,8 százalékkal, éves összevetésben pedig 0,2 százalékkal esett vissza. A márciusit valamivel meghaladó ütemben nőtt az eurózóna gazdaságának kétharmadát adó szolgáltató szektor teljesítménye áprilisban a beszerzési menedzserindex (PMI) adatai szerint: a régió mintegy 2000 szolgáltató cégének megkérdezésén alapuló mutató a Dow Jones értesülése szerint 0,1 ponttal 58,3 pontra emelkedett. A világ árbevétel tekintetében legnagyobb vegyipari vállalata, a német BASF forgalma az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 24 százalékkal, 12,515 milliárd euróra nőtt. A gumiabroncsokat és autóalkatrészeket gyártó német Continental nettó nyeresége az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 33 százalékkal, 222 millió euróra nőtt. Az MKB Bank Rt. többségi tulajdont szerzett a bolgár CB Unionbank AD hitelintézetben - jelentette be a pénzintézet. A fokozatosan és jelentősen csökkenő áraknak köszönhetően meglódultak tavaly az LCD és plazmatévé-eladások Magyarországon. Az előbbi készülékeknél a 20-21, az utóbbiaknál a 42 collos készülékek a legnépszerűbbek. Már csak 11 napjuk maradt azoknak, akik új diákhitel-igénylőkként még ebben a szemeszterben szeretnének pénzhez jutni. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) oldalán a szélessávú internetszolgáltatások is összehasonlíthatóvá váltak - jelentette be az NHH vezetője. A Kopint-Datorg számításai szerint még az idén 500 milliárd forinttal lehetne csökkenteni az államháztartás hiányát - mondta Palócz Éva kutatási vezérigazgató-helyettes az InfoRádióban. Kevesebb új lakás épült és visszaesett az építési engedélyek száma is. Az idei első negyedévben több mint 7 ezer felépített lakás kapott használatbavételi engedélyt, és csaknem tízezer új lakásra adtak ki építési engedélyt - adta hírül a KSH.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!