A keddi kereskedés során 247-248 forint között ingadozó euró ma némileg erősödött, délelőtt tíz óra után 248,20 forinton jegyezték a közös devizát. A dollár ugyanis erősödött az euróval szemben, ennek eredményeként a feltörekvő piaci devizák veszítettek értékükből. A forint kevésbé gyengült társaihoz képest, amiben - piaci hírek szerint - az játszott szerepet, hogy a Mol sajátrészvény-vásárlásaihoz eurót váltott forintra, ami támaszt adott a magyar fizetőeszköznek. (A Cashline hírlevele szerint a magyar olajtársaság tegnap 170 milliárd forint értékben adott el eurót.) Délután egy kicsit javított helyzetén az egész régió, elsősorban a váratlan lengyel kamatemelésnek köszönhetően, az euró jegyzése délután három óra tájékán 247,60 forint közül járt. A dollár jegyzése ezzel párhuzamosan 184,40 forintról 184,30 forintra változott a bankközi devizapiacon. Az állampapírok másodpiacán a rövid oldalon 3-5 bázisponttal csökkentek, a hosszún 4-5 bázisponttal emelkedtek a hozamok.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!