Az ünnapnap alatti szűk likviditás közepette kismértékben erősödött a hazai fizetőeszköz hétfő délelőtt, ám a tengerentúli tőzsdenyitást követően már újra a péntek délutáni, 265 forint körüli euróárfolyam volt érvényes. Ugyanekkor a dollár egysége 181,50, a svájci franké pedig 206,20 forint magasságában állt, vagyis az amerikai deviza kissé lejjebb ereszkedett a pénteki zárószintekhez viszonyítva, a frank pedig néhány tíz fillérrel tovább drágult.

Nem változott túlzottan az euró/dollár keresztárfolyam sem, hétfői lapzártánkkor ez hajszállal az 1,46-os szint alatt állt, míg az euró/svájcifrank kurzus a pénteki, 1,2920 feletti napi csúcs után 1,2850 környékére korrigált, vagyis erősödött az alpesi fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!