Ha ma nem történik drámai változás, zsinórban öt héten át tartó drágulást mutathat fel a dollárral szemben a svájci frank. Péntek reggel 1,0650 frankot ért egy dollár, szemben a tegnapi 1,0653-as, illetve a múlt pénteki 1,0685-ös szinttel. Öt hétig tartó emelkedésre 2008 márciusa óta nem volt példa - írta a Bloomberg.

A hazai devizahitelesek szempontjából azonban fontosabb fejlemény, hogy a frank az euróval szemben immár negyedik hete gyengül, ami az idén a leghosszabb lejtmenetnek számít. Péntek reggel az euró egysége 1,5292 frankon állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!