Vélhetően a forint ellenében történő zlotyvásárlások okozták csütörtökön azt, hogy a hazai deviza a dollár gyengülése ellenére nem tudott erősödni, miközben a lengyel fizetőeszköz igen - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Az sem segített a forintnak, hogy a Standard & Poor's szerdán a leminősítési kockázatot jelentő negatív kilátással erősítette meg a befektetési kategória legalját jelentő magyar adósosztályzatot. Az amerikai deviza a Fed vártnál nagyobb kvantitatív lazítási programjának szerdai bejelentésére reagált gyengüléssel, az euró/dollár keresztárfolyam 1,4230-ra emelkedett. Az euró egysége 271,70-272,90 forint között ingadozott a nap folyamán, fél öt tájban 272,70 volt az ár, ami néhány tíz fillérrel múlta felül az egy nappal korábbit. A svájci frank erősödésbe váltott az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,37-re süllyedt, így a deviza forintkurzusa 199-re emelkedett. A zöldhasú forintban mérve is olcsóbbodott, az ár 191,60 alá került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!