Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kezdetei mínuszból masszív emelkedéssel rajtoló BUX fél tizenegykor gyors hátraarccal a mélybe zuhant, majd nap közben egy visszapattanást követően szerdai záróértéke közelében hullámzott. A mutató végül 800 pontos nap közbeni ingadozást követően a előző napi értéknél 0,53 százalékkal magasabban, 11 845,25 ponton zárt.


A blue chipek közül a két legnagyobb, a Mol és az OTP mind az esésben, mind az emelkedésben versengtek egész nap, hogy végül csaknem holtversenynél állapodjanak meg. A bankpapír a nyitásban még heti mélypontot állított be, tesztelve a 2400 forintos szintet, majd látványos emelkedést követően a zárószakaszban napi csúcsáról kissé visszaesve, 3,36 százalékos plusszal, 2615 forinton állapodott meg, 12,8 milliárd forintos forgalom mellett. A Mol a kezdeti szárnyalás után némileg nyugodtabb képet mutatott, és végül közel 4,5 milliárdos forgalomban, 3,54 százalékot erősödve, 10 095 forinton zárt. A Telekom árfolyama 1,05 százalékkal, 564 forintra esett. A Richtert a zárószakaszban csúnyán lekötötték, végül 25 300 forinton fejezte be a kereskedést, 2,69 százalékot veszítve értékéből. Szektortársa, az Egis még rosszabbul járt, a nap végi leöntésnek köszönhetően 6,89 százalékot gyengülve, 10 000 forinton búcsúzott a csütörtöktől, nem túl jelentős forgalom mellett.


A pénteki gyorsjelentés előtt meglehetősen ideges volt az FHB piaca, a jelzálogbank papírjai 6,5 százalékot veszítettek értékükből. A középmezőny képviselőinek szinte mindegyike emelkedni tudott, pluszban zárt a Fotex, a Rába és a Synergon is.

A kisebb papírok közül a Bookline egész nap alsó limiten, azaz 19,96 százalékos mínuszban forogva és 369 forinton zárva érdemelte ki a nap vesztese címet. A legnagyobb emelkedést minimális forgalom mellett a PannUnion produkálta, a csomagolóanyag-gyártó cég 11,1 százalékkal, 200 forintra javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!