Drágultak a bankok Európában

Optimista hangulat uralkodott a nyugat-európai részvénypiacokon, a DAX 0,5 százalékkal hízott, miközben a CAC 0,8 az FTSE-100 pedig 0,6 százalékkal erősödött.
NAPI Online, 2007. szeptember 26. szerda, 18:19
Fotó:

A befektetők elsősorban a bankszektor szereplőit részesítették előnyben, arra számítanak ugyanis, hogy a FED további kamatcsökkentéseket hajt majd végre a következő hónapokban. Erősödött a HBOS, köszönhetően a Goldman Sachs vételi ajánlásának, a Northern Rock felértékelődését pedig a bank felvásárlásáról érkező hírek segítették. Jól szerepeltek a közszolgáltatók is, ami elsősorban annak volt betudható, hogy a JPMorgan megemelte az E.ON, az RWE részvényeire vonatkozó célárát. A kedvező hírnek köszönhetően mindkét részvény árfolyama egy százalékot meghaladó mértékben drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK