A csütörtöki kereskedési nap a távközlési cégek számára volt a legkedvezőbb Európában. A British Telecom árfolyama 5,2 százalékkal emelkedett, miután bejelentették, a cégcsoport negyedik negyedévi adózás előtti nyeresége 21 százalékkal, 557 millió fontra nőtt. A francia Vivendi Universal részvényesei szintén jól jártak, hisz’ a cég negyedik negyedévi profitja 72 százalékkal, 752 millió euróra emelkedett. Az eredmények alapján a Goldman Sachs feljebb sorolta a France Télécomot, a spanyol Telefónicát és az O2-t is, ugyanakkor az iparág egészével kapcsolatban továbbra is semleges állásponton van. A svéd Ericsson árfolyama 0,4 százalékkal kúszott feljebb arra a hírre, hogy stratégiai együttműködést kötött Kína legnagyobb távközlési készülékgyártójával, a Zhongxinggel. A német Henkel árfolyama a Deutsche Bank pozitív megállapításaira 1,3 százalékkal emelkedett. Ugyancsak nőtt az Air France-KLM kurzusa, 1 százalékkal. Az árbevétele alapján világelső légitársaság bejelentése szerint több mint 20 százalékkal tudta növelni profitját, köszönhetően a megnövekedett utasforgalomnak és 2004-es francia–holland cégegyesülésből származó, a vártnál magasabb költségmegtakarításnak. Az FTSE és a CAC index mintegy 0,3 százalékkal erősödött, ugyancsak feljebb zárt a DAX mutatója is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!