Misur Gábor szerint egyrészt a spekulánsok pozíciózárásairól, másrészt profit takingről, harmadrészt pedig arról lehet szó, hogy a külföldi befektetők az állampapírok esetében is profitrealizálásra készülnek, s már előre beszerzik a nyereség átváltásához, kiviteléhez szükséges devizát. Misur arra számít, hogy a fentiek miatt az állampapír-piaci hozamok is felfelé mozdulhatnak el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!