BUX
40021

Drámai lépéseket tesz a Synergon

Bőven négyszázmillió forint feletti üzemi veszteségről számolt be a Synergon, amely drámai lépéseket helyezett kilátásba.

Mezősi Tamás, 2011. augusztus 31. szerda, 18:34

Csökkenő árbevételről és növekvő költségekről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében a Synergon. A társaság eredményét ráadásul egyszeri tételek is terhelték, amiknek következtében üzemi vesztesége meghaladta a 415 millió forintot. Igaz, a tételek egy része csak számviteli veszteséget okozott, a cég készpénztermelő képessége megfelelő.

A következő hónapban az eredményre drámai hatással bíró lépéseket tesz a cég - olvasható a beszámolóhoz fűzött elnöki kommentárban. A társaság egyszerűsíti portfolióját, s változóvá tesz jelenleg fix, jelentős költségtételeket. A szeptember első hetére tervezett döntések érinteni fogják a humánerőforrás területét, az állóeszköz állomány méretét és finanszírozását, a személyekhez kapcsolódó járulékos költségeket, és várható egy átfogó finanszírozás átalakítás is. "Az elsődleges és rövid távú cél az eredményekben is jól látható jelentős és nagyrészt fix költségszerkezet megváltozása, ami azonnali, kedvező hatással bír a társaság működő tőkeigényére" - olvasható a gyorsjelentésben.