Lefelé vette az irányt a BÉT indexe, a mutató negyed egykor 12 pontos mínusz után 14 306 ponton állt. A vezető részvények közül az OTP 55, a Matáv 2 forinttal erősödött, míg a Mol 120, a Richter 285 forinttal gyengült. A bankközi devizapiacon nem sok minden történik, a forint nyitáskori jegyzésen áll. A magyar deviza egy ajánlat erejéig 243,79 forintos eurókurzusig erősödött, ám forgalom nincs. A másik irányba is megindult a forint, 244,60 forintos eurójegyzésig is elment, ám az euró hamarosan visszagyengült a nyitáskori 244,05/30 forintos jegyzésig. A font sterling jegyzése 1,94 dollár fölé emelkedett, ezzel 12 éves csúcsot ért el. Törökország gazdasága 2004-2020 között az előzetes számítások szerint átlagosan 6 százalékkal növekszik majd - mondta csütörtökön Abdullatif Sener miniszterelnök-helyettes. Ha továbbra is magas marad az olaj világpiaci ára az OPEC az első negyedévben növeli majd a kitermelést - jelentette be a csoport elnöke, Purnomo Yusgiantoro. A szervezet vezetői december 10-én gyűlnek össze Kairóban, hogy döntsenek az első negyedéves kitermelési politikáról. Az erős zloty ellenére is versenyképes maradt a lengyel gazdaság - mondta csütörtökön Leszek Balcerowicz a lengyel központi bank vezetője. Szerdán 20 hónapja nem látott magasságba került a zloty az euróhoz képest. Jelentősen csökkentette jelzáloglevél kamat-támogatott lakáshiteleinek kamatát 2004. december 1-étől az Erste Bank Hungary Rt.: az új lakás vásárlásához felhasználható hitelek 4,99 százalékra, a használt lakások vásárláshoz igényelhető hitelek kamata pedig 6,99 százalékra mérséklődött. A jövő évi 880 milliárd forint kamatkiadások kalkulálásánál érzékelhetően mérséklődő kamatszinttel számolt a Pénzügyminisztérium - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Draskovics arra számít, hogy az Országgyűlés két héten belül újravitatja a köztársasági elnök által megfontolásra visszaadott jegybanktörvény módosítást, s így már januárban bővíthető lesz a monetáris tanács. Jövőre a nem lakossági fogyasztók 16-18, a lakosság pedig 10 százalék körüli gázáeemelésre számíthatnak - mondta Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató vezetője. A Malév - több hónapos üzemeltetés után, az alacsony kihasználtság miatt - 2004. december 3-ával bezárja bécsi járatát, amely naponta közlekedett a magyar és az osztrák főváros között. A tavalyinál kevesebb égetett szeszes italt vásárolnak a háztartások: az első kilenc hónapban mennyiségben 13, értékben pedig 7 százalékkal kevesebbet vettek az élelmiszerboltokban, mint az előző év hasonló időszakában. A háztartások 8 százalékkal több csokoládét vettek idén az első kilenc hónapban, mint a múlt év hasonló időszakában. Értékben még nagyobb, 14 százalékos a növekedés - állapítja meg a Gfk felmérése. A harmadik negyedévben tovább csökkent a vezetékes fővonalak és az ISDN-csatornák száma, illetve az összes telefonálással töltött percidő. Növekszik viszont a mobiltelefon-előfizetések száma, a negyedév végére megközelítette a 8,4 milliót - adta hírül a KSH.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!