A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones 1,25, az S&P-500 1,53, a Nasdaq Composite pedig 1,53 százalékos többlettel fejezte be a hétfői kereskedést.

November óta első alkalommal lépte át az ezer pontos értéket az S&P 500-as mutatója tegnap, a Nasdaq kompozitindexe pedig október óta először tudott átlendülni a kétezer pontos határon.

A pénzügyi szektort fűtötte a Barclays és a HSBC profitjelentése, a nyersanyagok iránti fokozódó kereslet pedig az acél- és energiaipar növekedését segítette: a Barclays 1,61, a HSBC Holdings 7,5, az Alcoa 7,1, a Peabody Energy 7,4, a PT Freeport Indonesia pedig 8 százalékot emelkedett hétfőn.

A Ford júliusban két éve először számolt be az árbevétel év/év alapú növekedéséről, részvényeinek árfolyama ennek nyomán 4,1 százalékkal emelkedett. Az MGM Mirage második negyedéves vesztesége ellenére tudott 3 százalékot emelkedni, a jelentésben megfogalmazott pozitív kilátások meggyőzték a befektetőket. A Molson Coors Brewing sörgyártó az előző évhez képest megduplázott második negyedéves nyeresége következtében - ami nem kis mértékben az amerikai SABMiller üzletrészeknek köszönhető - 5,1 százalékkal zárt nyitó ára alatt hétfőn. Az egészségügyi szektor árfolyamai az amerikai kormány egészségügyi reformtervei következtében indultak emelkedésnek, a Community Health Systems 11 százalékot szárnyalt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!