Az árbevétel növekedéséhez hozzájárult, hogy tovább erősödött a cégcsoport ingatlan-, és hiteltevékenysége Magyarországon és Lengyelországban egyaránt.

A cégcsoport pénzügyi műveletek és adófizetés előtti működési eredménye 623,21 millió forint volt az idei második negyedévben, ami 370,22 millió forinttal magasabb a 2017. második negyedéves eredményénél, ez 146 százalékos éves növekedés.

A cég az MTI-vel közölte: az eredménynövekedés főbb komponensei között szerepel az, hogy az ingatlanbefektetések hozzájárulása a működési eredményhez 336 millió forinttal nőtt, elsősorban a Reviczky Liget lakásai 22 százalékának átadása következtében. A lakások 92 százalékát értékesítették és egyúttal át is adták 2018. június 30-ig. Tovább javította az eredményt, hogy a cégcsoport befektetési ingatlanjainak piaci értéke 91 millió forinttal emelkedett a második negyedév során, a cégcsoport emellett 52 millió forint nyereséget realizált a Zsinór utcai ingatlanfejlesztési projekt értékesítéséből.

A kapcsolódó szolgáltatásokat összefogó szegmens 45 millió forinttal növelte árbevételét, éves szinten 64 százalékkal, így a működési eredményhez való hozzájárulása megháromszorozódott.

A közzététel időpontjában a Duna House Lakásalap egy éves hozama nettó 10,0 százalék, nettó eszközértéke pedig meghaladta a 2,9 milliárd forintot. A csoport bővítette a Duna House Lakásalap forgalmazóinak körét, 2018. januártól az MKB Bank Zrt. országos hálózattal vesz részt az értékesítésben.

Az első és második negyedéves eredmények alapján a csoport menedzsmentje fenntartja a core, azaz MyCity fejlesztési tevékenység nélküli operáció 950 millió-1,150 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését.

A Duna House papírjaival a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Hétfőn a papír 3840 forinton zárt, az elmúlt egy évben legmagasabb ára 4340, a legalacsonyabb 3453 forint volt.

Képünk forrása: Northfoto

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!