Igen jól fut a Duna House szekere - friss beszámoló

A Duna House cégcsoport árbevétele 2018. második negyedévében 1,92 milliárd forintot tett ki, ami éves szinten 57 százalékos növekedés, az adózott eredménye 533 millió forint volt, 85 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
K. Kiss Gergely, 2018. augusztus 27. hétfő, 22:05
Fotó: NorthFoto

Az árbevétel növekedéséhez hozzájárult, hogy tovább erősödött a cégcsoport ingatlan-, és hiteltevékenysége Magyarországon és Lengyelországban egyaránt.

A cégcsoport pénzügyi műveletek és adófizetés előtti működési eredménye 623,21 millió forint volt az idei második negyedévben, ami 370,22 millió forinttal magasabb a 2017. második negyedéves eredményénél, ez 146 százalékos éves növekedés.

A cég az MTI-vel közölte: az eredménynövekedés főbb komponensei között szerepel az, hogy az ingatlanbefektetések hozzájárulása a működési eredményhez 336 millió forinttal nőtt, elsősorban a Reviczky Liget lakásai 22 százalékának átadása következtében. A lakások 92 százalékát értékesítették és egyúttal át is adták 2018. június 30-ig. Tovább javította az eredményt, hogy a cégcsoport befektetési ingatlanjainak piaci értéke 91 millió forinttal emelkedett a második negyedév során, a cégcsoport emellett 52 millió forint nyereséget realizált a Zsinór utcai ingatlanfejlesztési projekt értékesítéséből.

A kapcsolódó szolgáltatásokat összefogó szegmens 45 millió forinttal növelte árbevételét, éves szinten 64 százalékkal, így a működési eredményhez való hozzájárulása megháromszorozódott.

A közzététel időpontjában a Duna House Lakásalap egy éves hozama nettó 10,0 százalék, nettó eszközértéke pedig meghaladta a 2,9 milliárd forintot. A csoport bővítette a Duna House Lakásalap forgalmazóinak körét, 2018. januártól az MKB Bank Zrt. országos hálózattal vesz részt az értékesítésben.

Az első és második negyedéves eredmények alapján a csoport menedzsmentje fenntartja a core, azaz MyCity fejlesztési tevékenység nélküli operáció 950 millió-1,150 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését.

A Duna House papírjaival a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Hétfőn a papír 3840 forinton zárt, az elmúlt egy évben legmagasabb ára 4340, a legalacsonyabb 3453 forint volt.

Képünk forrása: Northfoto

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK