Átalakul a Duna House részvényszerkezete

A Duna House törzsrészvényei augusztus 3-tól 5 forintos névértékkel forognak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a jelenlegi 50 forintos névértékű törzsrészvényekkel a részvényesek július 31-én kereskedhetnek utoljára - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
Szász Péter, 2020. július 23. csütörtök, 17:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A társaság igazgatósága 2020. április 17-én közgyűlési hatáskörben eljárva döntött arról, hogy átalakul a cég részvényszerkezete, ennek megfelelően a BÉT prémium kategóriában forgalmazott 3 millió 438 ezer 787 darab, egyenként 50 forint névértékű törzsrészvény 34 millió 387 ezer 870 darab, egyenként 5 forint névértékű törzsrészvénnyé alakul át. Mindez azt jelenti, hogy 1 darab 50 forint névértékű törzsrészvény helyébe 10 darab, egyenként 5 forint névértékű törzsrészvény lép

A Duna House részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára csütörtökön kora délután 3180 forint volt, ez 3,25 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben az Duna House részvények legmagasabb ára 4000 forint, a legalacsonyabb pedig 2560 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK