Dunavölgyi elmondása szerint már féléve gondolkodik az esetleges távozáson. Véleménye szerint ez elmúlt időszakban a BÉT hatósági jellegű intézményből üzleti céggé vált. Az átszervezések - a létszám jelentősen csökkent - és az információs fejlesztések lezárultak, és amennyiben a törvényi lehetősége meglesz a tőzsde felkészült a részvénytársasági formában történő működésre. Lemondása nincs összefüggésben a jelenlegi tőkepiaci helyzettel, és reméli, szerint távozása nem lesz hatással az árfolyamokra Dunavölgyi Mária a tőzsdére kerülése előtt többek között hasonló posztot betöltött az Államadósság Kezelő Központ-ban, és több mint három évig New York-ban is dolgozott. A BÉT-re 1998 augusztusában került, a tőzsde korábbi vezetője Pacsi Zoltán távozása után pedig januárjától mint megbízott ügyvezető irányította a BÉT-et, amely posztot 1999 áprilisban a közgyűlés meg is erősített. A döntés nem tesz jót a BÉT már amúgy is megtépázott imagének. A tőzsdei társaságok életébe történő állami beavatkozás (Mol, gyógyszergyárak), a befektetőket hátrányosan érintő adózási szabályok, a törvényhozás által figyelembe se vett tőzsdét érintő szakmai javaslatok után a lemondás csak tovább ronthat a BÉT helyzetén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!