Dupla hozamcsökkenés

Csökkenő hozamok mellett keltek el az öt- és a tízéves állampapírok a mai aukciókon.
Ádám Viktor, 2005. május 12. csütörtök, 13:04
Fotó:

Az ötéves államkötvények mai aukcióján több mint kétszeres jegyzés mellett keltek el a papírok. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az eredetileg meghirdetett, 35 milliárd forintos mennyiséget értékesítette. Az elfogadott hozamok igen szűk sávban, 7,16 és 7,20 százalék között szóródtak, a 7,19 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci referenciaértéket 9 bázisponttal múlja alul.

Ma volt a tízéves kötvények aukciója is. Ott értékben hasonló jegyzés érkezett, ám mivel a meghirdetett mennyiség csekélyebb, 25 milliárd forintnyi volt, háromszoros lett a túljegyzés. Az ÁKK a mennyiséget ötmilliárddal harmincmilliárd forintra emelte meg. A legkisebb elfogadott hozam 6,97, a legmagasabb 7,00 százalék lett, a 6,98 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarknál 5 bázisponttal kisebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK